Tel: 0162 46 68 00 info@klerkx-training.nl

Transitie en cultuurverandering in de zorg

Veranderingen die een omslag vragen in denken en werken.

Hoe krijg je dat organisatiebreed voor elkaar en zorg je ondertussen dat medewerkers plezier houden in het werk en de zorgkwaliteit op peil blijft?

Gratis kennismakingsgesprek

Werkt u bij een zorgorganisatie waar veel veranderingen op komst zijn? 

En heeft u collega’s die (nog) niet zo veranderingsgezind zijn? Dan staat u voor een interessante uitdaging! Een cultuurverandering in de zorg vraagt om flexibiliteit en om schakelen in denken en handelen. Een hele transitie weten wij, waaraan u het beste tijdig begint. Ons trainersteam heeft daar ervaring mee en wil u daarbij graag ondersteunen!

Medewerkers denken soms te veel vanuit het verleden en hoe zij zaken hebben aangeleerd (normen en waarden), in plaats van wat er op dit moment realistisch en mogelijk is voor klanten.  Brede inzetbaarheid van medewerkers maakt henzelf en uw organisatie flexibeler en toekomstbestendig. Hoe krijg je dat organisatiebreed voor elkaar?
Daarover denken wij graag met u mee.

Baart dit u zorgen?

Cultuurverandering in de zorg

We moeten samen een goed plan verzinnen om dit zorginfarct het hoofd te kunnen bieden en kwaliteit van zorg te kunnen blijven leveren.

Wij helpen u graag!

 

Cultuurverandering in de zorg

Training:

‘Zorg goed voor jezelf als zorgmedewerker’

 

Bent u werkzaam in de zorgsector en ervaart u de impact van het huidige tekort aan zorgpersoneel?

Wilt u leren hoe u samen met uw team deze uitdagingen kunt overwinnen en de kwaliteit van de zorg kunt blijven waarborgen?

Dan is onze training ‘Zorg goed voor jezelf als zorgmedewerker’ precies wat u zoekt.

?Bent u werkzaam in de zorgsector en merkt u dat het tekort aan zorgpersoneel zorgt voor onvrede, energieverlies en minder tijd voor kwaliteit? U bent niet de enige. Het appel op de nog aanwezige medewerkers wordt steeds groter en daardoor wordt het steeds belangrijker om grenzen te bewaken en af en toe nee te zeggen. Maar hoe doorbreek u deze vicieuze cirkel? Hoe zorgt u voor een cultuurverandering in de zorg

Wij bieden de oplossing met onze training: Zorg goed voor jezelf als zorgmedewerker. Tijdens deze training leert u hoe u samen met uw team deze vicieuze cirkel kunt doorbreken en hoe u kunt anticiperen op aankomende veranderingen. Door deel te nemen aan deze training investeert u niet alleen in uzelf, maar ook in de kwaliteit van de zorg die u biedt aan uw patiënten.

 

Ontdek hoe u grenzen kunt bewaken, energie kunt behouden en veerkracht kunt opbouwen, zodat u en uw team optimaal kunnen functioneren in deze veeleisende sector.

Investeer in uzelf en meld u vandaag nog aan voor deze training! 

Wilt u meer weten over deze waardevolle training? Lees dan hier verder of Bel naar 0162-466800 of 06-48313831.

Wij gaan graag met u in gesprek over uw situatie en wensen. 

 

Onze structurele en gedegen benadering

Met regelmaat verzorgen we bij klanten verandertrajecten.

Wij bieden onder andere organisatiebrede trainingen, workshops en talentmanagement aan. Deze dienen om het veranderproces te stimuleren en te ondersteunen. Thema’s als proactiviteit, klantgerichtheid, integraal samenwerken en zelfmanagement
komen daarbij aan bod. Samen een groeiproces doormaken en positieve veranderingen vieren en borgen.

We onderzoeken allereerst uw vraag of doelstelling en doen bijvoorbeeld een organisatiebrede analyse.

De uitkomst bespreken we samen met het door u opgestelde multidisciplinaire kernteam, welke dit traject gaat begeleiden. Zijn de doelen haalbaar, zit het managementteam goed in positie en is er al voldoende draagvlak voor de verandering aanwezig? Of bevinden medewerkers zich teveel in een overlevingsmodus, waardoor ze niet of slechts beperkt openstaan voor verandering. Dat maakt dat er dan eerste iets anders nodig is voor hen, alvorens hen gemotiveerd te krijgen voor verandering.

We bepalen samen de te nemen stappen om het draagvlak te vergroten en de verandering te implementeren in de organisatie. Daarbij kunnen we gebruik maken van ambassadeurs.

Het management dient uiteraard altijd wat stappen vooruit te zijn en ook het goede voorbeeld te geven.

Tussentijds wordt bij iedere training, workshop of coaching geëvalueerd en de koers zo nodig bijgesteld. Gedurende het traject zijn de managers in de eigen teams actief met het stimuleren en consolideren van de nieuwe cultuur.

    Het kernteam vervult continu een monitorende rol en wij als onafhankelijke externe bezien het proces van de zijkant en geven feedback waar nodig en gewenst. Spreekt dit u aan? Laat het ons weten!

 

Wilt u meer weten?

Herkent u zich in het bovenstaande verhaal of zou u meer willen weten over een dergelijk traject?

Wij gaan graag met u in gesprek over uw situatie en veranderwensen.

Bel naar 0162-466800 of 06-48313831. Mailen kan ook via het contactformulier op deze site

Cultuurverandering in de zorg

KLERKX training & coaching
Hopvlinder 9a
4904 ZJ Oosterhout
Tel: 0162-466800 of 06-48313831
E-mail: info@klerkx-training.nl