Tel: 0162 46 68 00 info@klerkx-training.nl

 Zin in een uitdagende padelervaring in het zonnige Alicante? 

Padel training

Afgelopen week heb ik een prachtige padel trainingsreis naar het prachtige Alicante mogen beleven. Van het verkennen van de stad tot het bezoeken van vijf verschillende Padelclubs en drie dagen vol waardevolle lessen van zowel een Spaanse als Nederlandse leraar – het was een ervaring die alle verwachtingen overtrof!

Gezelligheid, leerzame momenten en een onmiskenbare drang om dit alles te herhalen – dat is wat deze reis kenmerkte. Maar het beste nieuws? Ik heb alle ingrediënten verzameld om deze reis nog aantrekkelijker en completer te maken voor jou en andere enthousiaste padel liefhebbers!

Dus, als jij ook wilt deelnemen aan een reis boordevol padel plezier in juni of in het najaar, laat het ons dan zeker weten. Samen met Nederlandse en Spaanse partners zorgen we voor een ervaring die je niet snel zult vergeten!

📩 Stuur ons een berichtje als je interesse hebt! 

Ontdek de sleutel tot het boeien en binden van uw medewerkers!

TMA

(Creëer een dynamische en inspirerende werk- en leeromgeving, versterkt door voortdurende feedback, om uw medewerkers de kans te geven hun ware talenten te ontplooien. Het uitvoeren van een Talent Motivatie Analyse (TMA Assessment) is de perfecte manier om op een objectieve en opbouwende wijze diepgravend inzicht te verkrijgen in de drijfveren, talenten en ontwikkelmogelijkheden van uw medewerkers, zowel voorafgaand, aan het begin als gedurende het dienstverband.

Deze waardevolle analyse bevordert proactieve betrokkenheid en stelt individuen in staat zelf de regie te nemen, waardoor de kans op verzuim en ongewenst verloop aanzienlijk afneemt. Voor een bescheiden investering krijgt de medewerker niet alleen verhelderend zelfinzicht, maar biedt het ook u een diepgaander begrip van uw medewerkers. U kunt het ook tijdens uw werving en selectie gebruiken en daarmee de kans vergroten dat u de juiste mensen aanneemt en mismatches voorkomen. Een hele besparing lijkt me!

Ontdek nu het nieuwe TMA-dashboard, dat niet alleen een groeimonitor en 360 graden feedback tool bevat, maar de medewerker ook toegang biedt tot boeiende online workouts.

Durft u de eerste stap te zetten? Neem vandaag nog contact met ons op per telefoon (06-48313831) of e-mail (info@klerkx-training.nl) en start een veelbelovende pilot. De weg naar een gemotiveerd en betrokken team begint hier!

Bedrijfsteamtraining met Padel

bedrijfsteamtraining met Padel

Wat een geweldige ervaring om namens Nick Ibiza samen met een aantal andere trainers een groep van 30 deelnemers uit Nederland en België te begeleiden in de wereld van padel. In het heerlijke Spaanse zonnetje hebben we spelers van diverse niveaus mogen trainen en de 3 daagse afgesloten met een spannend onderling toernooi. Bovendien bevond het padelcomplex zich op een steenworp afstand van de zee en talloze gezellige restaurants, waardoor de perfecte mix van zon, plezier en sport ontstond!

Als je in 2024 interesse hebt in een padelteambuilding of teamtraining, aarzel dan niet om contact op te nemen via telefoon of e-mail. Of je nu een enthousiaste individuele speler bent, een ondernemer op zoek naar een unieke teambuildingervaring, of een teamleider die zijn team wil zien excelleren, laat me weten wat jouw interesse wekt.

Ik waardeer altijd de feedback en meningen van mijn connecties. Als dit concept je aanspreekt of als je suggesties hebt, neem gerust contact op. Samen kunnen we bouwen aan een geweldige padel(team)ervaring.

Werkdruk in het werkveld:

Hoe bereid je studenten daarop voor?

Werkdruk komt in elke beroepsgroep voor: gebrek aan personeel, deadlines, werktijden, veiligheid; noem het maar op. Er wordt dan ook veel gevraagd van studenten wanneer ze in het werkveld komen. Hoe kun jij jouw studenten voorbereiden op een werkzaam leven? Op 15 maart gaf trainer en coach Eugène Klerkx je handvatten om jouw studenten te helpen in balans te blijven wanneer ze aan het werk gaan. 

Wij vroegen Eugène waarom dit zo’n belangrijk onderwerp is.

‘Studenten die net van school afkomen en gaan werken ervaren een toenemende werkdruk,’ zegt Klerkx. ‘Natuurlijk hebben studenten daar tijdens hun studie ook mee te maken gehad, maar op school kregen ze opdrachten waar ze een bepaalde tijd over mochten doen.’ Op de werkvloer is dat anders; er is veel te doen en er zijn vaak te weinig mensen om alle taken uit te voeren. Voor jongeren kan hun eerste baan dan ook echt even wennen zijn.

Generatiekloof

Volgens Klerkx is er een generatiekloof in de werkmentaliteit tussen jongere en oudere werknemers. Oudere werknemers zijn vaak meer van het ‘niet lullen maar poetsen’, loyaal en plichtsgetrouw, terwijl jongere werknemers meer belang hechten aan een goede balans tussen werk en privé. Daarnaast zijn jongeren minder gericht op carrière maken dan op het hebben van plezier in hun werk en hun leven. Dit kan leiden tot onbegrip en spanningen op de werkvloer.

Geluk en veerkracht

Geluk staat nu meer op de agenda dan vroeger. Volgens Klerkx, zelf behorend tot generatie X, hebben jongeren het misschien nog wel beter gehad dan zijn generatie, met ‘curlingouders’ die alles voor hen regelen. Maar is het de vraag of ze door de digitalisering en individualisering veerkrachtiger zijn geworden. Vergeet ook de impact van de coronapandemie en de oorlog in Oekraïne niet. Ook dat heeft nieuwe uitdagingen met zich meegebracht waarmee jonge werknemers moeten leren omgaan.

In je eentje met demente bewoners

In de zorg kan het extra pittig zijn om je carrière te beginnen. Hard werken met weinig collega’s, en er wordt regelmatig van je gevraagd om extra diensten te draaien. Soms staan jonge medewerkers in hun eentje op een afdeling met demente bewoners. ‘In de 24-uurszorg is het werk nooit af en kan het moeilijk zijn om iedereen tevreden te houden,’ zegt Klerkx. Dit kan leiden tot stress in het team en tot twijfels bij de jonge medewerker of die wel de juiste keuze heeft gemaakt.

Balans en werkgeluk

Belangrijk dus dat studenten goed voorbereid de arbeidsmarkt betreden. En dat ze weten hoe ze balans kunnen houden tussen de hectiek van het werk en hun privéleven. Zo kan hun werkgeluk vergroten en kunnen ze floreren in hun werk.

 

Voor meer informatie: mail naar info@klerkx-training.nl of bel naar 0162 466800 of 06 48313831

Zorg eerst goed voor jezelf en dan voor de ander!

Zorgmedewerkers voelen zich vaak net zo verantwoordelijk voor hun cliënten of bewoners als voor hun kinderen. Dat is mooi maar daarbij vergeten zij soms voor zichzelf te zorgen; ze nemen hun eigen behoeften vaak minder serieus.

Met als consequentie: veel uitval door overbelasting, ziekte en onvrede. Hierdoor vermindert de sfeer en soms verlaten medewerkers zelfs de zorg!

Dit verhoogt de druk voor directies, ondersteunende diensten en achtergebleven collega’s. De kosten stijgen door het ziekteverzuim en het werken met uitzendbureaus. Dit verlaagt bovendien de zorgkwaliteit en de zorgbeleving van cliënten of bewoners.

Tel daarbij op: meer administratieve rompslomp, meer ‘ondeskundige’ collega’s, een grotere druk op de deskundige collega’s, minder tijd voor bewoners en cliënten, onvoldoende teamonderhoud door tijdsdruk, meer praten over elkaar dan met elkaar…….kortom een opeenstapeling van emoties en problemen.

Om deze redenen zet ik het thema: “zorg eerst voor goed jezelf” nu eens op de eerste plaats.

Met passie en plezier effectief samenwerken in de zorg, en zeker de zorgmedewerkers behouden die er nu werkzaam zijn, is wat mij betreft prioriteit één!

Met als doel: zo optimaal mogelijk zorgen voor deze doelgroepen om met hen samen patronen te doorbreken en nieuwe methodieken te omarmen en te ontwikkelen.

Voordelen:

  • Minder uitval, ziekteverzuim kosten en verloop;
  • Een betere sfeer – werkmotivatie;
  • Continuïteit van de kwaliteit van zorg;
  • Behoud van deskundigheid en werkervaring;
  • Tijdwinst en geldbesparing;
  • Minder druk op directies, ondersteunende medewerkers en collega zorgmedewerkers;
  • Inspiratie door deskundigheidsbevordering;
  • Minder inhuren van zorgpersoneel;
  • Aantrekkelijke werkgever – solidariteit.

Wij gaan graag hierover in gesprek met directies en HRM-afdelingen om te bezien wat voor energie, tijd en geld zij beter preventief kunnen investeren in medewerkers en teams in plaats van in ziekteverzuim, exitgesprekken, promotie, uitzendbureaus, advertenties, sollicitatiegesprekken en vacatures.

Voor meer informatie: mail naar info@klerkx-training.nl of bel naar 0162 466800 of 06 48313831

Terug naar home.